Katja Urban: schrijven en leven

Schrijfster, biografe, schrijfcoach, schrijfdocente en verhalenvertelster



donderdag 22 juli 2010

Loslaten

Na jaren eindelijk weer drie weken op vakantie. Zelden heb ik er zo naar verlangd. Niet omdat mijn werk vervelend is, integendeel. Maar de behoefte om een paar weken ongebreideld leuke dingen te doen met man en kind, werd steeds groter.

Gewapend met blackberry in mijn broekzak, notebook en usbstick 'just in case' in de auto, was deze zzp'ster met man en kind naar de camping gereden in de verwachting steeds weer naar het digitale kantoor te worden getrokken.

Niet met Tim. Nog nooit heeft deze hyperactieve controlfreak zo vakantie gehouden: geen dagbestedingsplannen, maar luieren aan een strandje of voor de tent en vooral heel veel spelen met kleine Tim. Hij blijkt het ultieme recept om los te laten.

Even papa met Tim naar de speeltuin sturen om zelf efficiënt de tent op te zetten: "Tim helpe! Tim tent bouwe!" En dus hameren we samen haringen, rakelings langs die kleine peutervingertjes. Gelukkig is de zandgrond net boter. Pastasalade eten op een matje voor de tent: "Tim los?" Feest! Geen kinderstoel om je bij je bord te houden! Spelen! Uiteindelijk zet mama haar bord opzij om voor kinderstoel te spelen. Slapen: "Samen slapen!" Zodra Tim ontdekt dat mama naast hem slaapt, slaapt hij bezitterig met zijn arm om mama heen. Tijdens het ontbijt hoort hij een haan kraaien: "Boererij? Kijke! Geite kijke!" Gelukkig is de campingkinderboerderij om de hoek en de speeltuin ernaast: "Glijbaan! Gommelkoe! Wipwap!" Daarna zakt hij op zijn gat in het zand onder de schommel: "Sant pele!" Onder de belofte van een nog vééél grotere zandbak, verzamelen we de strandspeeltjes en stappen naar het strandje van het meertje. Hij houdt ons bezig tot hij van uitputting in een middagslaapje valt: "Kasseel bouwe! Same semme! Mama omduwe! Timmy plons! Papa plons!"

OK, enige relativering is op zijn plaats, want 's avonds gaat de blackberry wel aan om e-mail te checken, maar na twee weken staat de teller van het aantal beantwoorde berichten op vier. Ik hoop van harte dat de notebook met usbstick volgende week onaangeraakt weer van de auto naar mijn werkkamer verhuist...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten